lauantai 26. helmikuuta 2011

Uutta musaa

En viitsinyt eilen samaan postaukseen ämpätä kaikkea mahdollista, vaikka asiaa onkin niin maan julmetusti taas. Sen siitä saa kun jättää kirjottelun aina välillä. Pitäis vaan tsempata vähintään kerran viikossa. :)

Mutta se varsinainen asia, eli uudet musat. Tällä viikolla ilmestyi kaksi varsin odotettua uutta albumia, joista toinen jo koristaa minunkin levyhyllyä ja on kuunneltu melkoisen monta kertaa läpi. Se tulee bändiltä nimeltänsä Before the Dawn. En ensin ajatellut ostaa sitä just nyt heti itselleni, vaikka aika kova BtD:n kuuntelija olenkin. Mutta sitten kun Levykauppa Äxän sivuilla levyn pääsi kuuntelemaan, niin se oli sitten parin biisin jälkeen jo päätös tehty ja oltiin lähes jo menossa levykauppaan saakka! Maltoin kuitenkin jopa seuraavaan päivään ostoni kanssa. Jos jollain ei ole esim. Spotifyä, josta levyn nyt myös löytää, ja haluaa levyä kuunnella niin se on Äxän sivuilla mahdollista aina ekaan päivään ens kuuta saakka TÄÄLLÄ. Ja laiskimmille tästä pikainen valinta YouTubesta. :)



Eikä mikään pöllömpi biisi olekkaan. Itse asiassa parhaimpia koko levyllä ja sitä taattua BtD laatua ja maailmaa. Heti tunnistaa mikä bändi on kyseessä, kun tämä biisi alkaa. Siis jos yhtään on aiemmin kuunnellut edes Tuomas Saukkosta. On se projekti mikä tahansa, niin Saukkosen soundin tunnistaa erittäin hyvin.

Saukkonenhan julkaisi suomenkielisenkin levyn bändinimellä RoutaSielu ja vaikka siitäkin sen tutun soundin löytää, niin en jokseenkaan ollut vakuuttunut. Kaiketi johtuu siitä suomen kielestä, joka ei mielestäni sitten millään istunut Saukkosen suuhun tai niihin biiseihin. Jos koko levy olisi tehty englanniksi, voisin olla aivan eri mieltä.

Kuitenkin vielä se toinen levy, joka tällä viikolla ilmestyi ja jota erityisesti olin kovaa kyytiä itsellenikin hankkimassa, mutta kuitenkin jätin sen vielä kauppaan... se on Turisaksen Stand up and Fight. Sekin muuten löytyy tuolta Äxästä maaliskuun ensimmäiseen saakka, mikäli jotakuta kiinnostaa. Olen sen jo useampaan kertaan läpi kuunnellut, mutta edelleen odotan sitä haltioitunutta fiilistä, minkä esim. bändin debyyttilevy BattleMetal saa yhä aikaan. Tämä uusin oli erittäin jyhkeää menoa ja kuten monissa arvosteluissakin on todettu, niin lähes elokuvamaista musiikkia. Jäin kaipaamaan viulun ja haitarin yhteistä, iloista sointia...
Siksi valitsinkin biisin, jota ei varsinaiselta levyltä löydy ollenkaan, mutta bonus cd ja erillinen sinkku kylläkin. Tämäkään ei ihan Turisaksen tyyliä ole, mutta ihastuin tähän jo silloin kun kävin syksyllä bändiä Pakkahuoneella katsomassa. Kyseessähän on ikivanhan Black Sabbath biisin coveri ja mielestäni tämä on toteutettu varsin mainiosti. Ja kyllä, olen alkuperäisenkin monesti kuullut. :)



Jotta semmosia tällä kertaa. Enemmänkin olisi asiaa noista levyistä ollut, mutta tässä pitäis tehdä hommiakin tänään sen miljoona kaikenlaista joten ei se auta tässä jorista bändeistä koko päivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti